Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

MEAT PRODUCTIVITY OF BLACK-AND-WHITE CALVES DEPENDING ON THEIR REARING CONDITIONS

Abstract

It was established that Black-and-White calves being suckling during 5 months had slaughter weight by 20.6%, slaughter yield by 16.8%, carcass yield by 15.8% higher than those under traditional rearing conditions.

About the Authors

S. A. Petrushko
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


R. V. Loban
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


M. A. Guzenok
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


T. L. Apanasevitch
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Гайко, А. А. Мясная продуктивность крупного рогатого скота и качество говядины / А. А. Гайко. - Мн. : Урожай, 1971. - 206 с.

2. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных : справ. пособие / А. П. Калашников [и др.]. - М., 2003. - 455 с.

3. Оценка мясной продуктивности и определение качества мяса убойного скота : методические рекомендации / ВНИИМС. - Оренбург, 1984. - 54 с.

4. Рокицкий, П. Ф. Биологическая статистика / П. Ф. Рокицкий. - Мн. : Выш. шк., 1973. - 318 с.

5. Качество мяса бычков разных генотипов / И. Скоркина [и др.] // Молочное и мясное скотоводство. - 2004. - № 5. - С. 14-15.

6. Сороко, О. Что влияет на качество мяса и мясопродуктов? / О. Сороко, Д. Кольга // Молочное и мясное скотоводство. - 2005. - № 4. - С. 14-16.

7. Шляхтунов, В. И. Скотоводство и технология производства молока и говядины : учеб. для с.-х. вузов / В. И. Шляхтунов, В. С. Антонюк, Д. М. Бубен. - Мн. : Ураджай, 1997. - 464 с.


Review

For citations:


Petrushko S.A., Loban R.V., Guzenok M.A., Apanasevitch T.L. MEAT PRODUCTIVITY OF BLACK-AND-WHITE CALVES DEPENDING ON THEIR REARING CONDITIONS. Zootechnical Science of Belarus. 2006;41:422-428. (In Russ.)

Views: 66


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)