Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Uniformity of Extended Feeds for Sows

Abstract

Transport and storage of extended feed for sows due to separation of components reduces their balance on the elements of nutrition. In fodder for single and pregnant sows concentration of crude protein varies from 12,0 to 13,8 %, crude fiber - from 6,3 to 8,4 %, calcium - from 0,62 to 0,87 %, sodium chloride - from 0,38 to 0,72 %. In fodder for lactating sows concentration of crude protein ranged from 17,3 to 19,4%, crude fiber - from 5,6 to 6,3 %, calcium - from 0,65 to 0,86 %, sodium chloride - 0,26 to 0,42 %.

Keywords


About the Authors

A. A. Khochenkov
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


D. N. Khodosovsky
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


V. A. Bezmen
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


V. I. Bezzubov
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


A. S. Petrushko
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


A. N. Shatskaya
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


I. I. Perashvili
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


References

1. Бутковский, В. А. Технология мукомольного, крупяного и комбикормового производства / В. А. Бутковский. - М. : Колос, 1981. - 256 с.

2. Кошелев, А. Н. Производство комбикормов и кормовых смесей / А. Н. Кошелев, Л. А. Глебов. - М. : Агропромиздат, 1986. - 176 с.

3. Пономаренко, Ю. А. Питательные и антипитательные вещества в кормах : монография / Ю. А. Пономаренко - Минск : Экоперспектива, 2007. - 960 с.

4. Дудин, В. Качество смешивания - важный этап в нашем производстве / В. Дудин // Комбикорма. - 2002. - № 4. - С. 26.

5. Крюков, В. Контроль однородности комбикормов / В. Крюков // Комбикорма. - 2005. - № 7. - С. 30-31.

6. Оценка точности изготовления комбикормов и премиксов / А. И. Полухин [и др.] // Зоотехния. - 1989. - №6. - С.46-48

7. Панин, И. Г. Оценка однородности комбикормовой продукции / И. Г Панин, Ю. М. Колпаков // Аграрная наука. - 2004. - № 8. - С. 21-22.

8. Панин, И. Г. Вероятностная методика расчёта рецептов комбикормов / И. Г. Па- нин // Аграрная наука. - 2004. - № 10. - С. 13-15.


Review

For citations:


Khochenkov A.A., Khodosovsky D.N., Bezmen V.A., Bezzubov V.I., Petrushko A.S., Shatskaya A.N., Perashvili I.I. Uniformity of Extended Feeds for Sows. Zootechnical Science of Belarus. 2011;46(2):172-179. (In Russ.)

Views: 84


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)