Polygenic Character of Fattening Traits of Belarusian Meat Breed of Pigs Determination
Abstract
About the Authors
T. I. EpishkoRussian Federation
M. A. Koval’Tchuk
Russian Federation
N. V. Zhurina
Russian Federation
O. A. Epishko
Russian Federation
References
1. Арсиенко, Р. Ю. Полиморфизм гена белка, связывающего жирные кислоты (H-FABP), и его влияние на хозяйственно-полезные признаки свиней : автореф. дисс. … канд. биол. наук : 03.00.23 / Арсиенко Р.Ю. - Дубровицы, 2003. - 20 с.
2. Зиновьева, Н. А. Проблемы биотехнологии и селекции сельскохозяйственных животных / Н. А. Зиновьева, Л. К. Эрнст. - Дубровицы, 2006. - 326 с.
3. Шейко, И. П. Генетические методы интенсификации селекционного процесса в свиноводстве / И. П. Шейко, Т. И. Епишко. - Жодино, 2006. - 197 с.
4. Gerbens, F. Genetic control of intramuscular fat accretion / F. Gerbens // Muscle development of livestock animals: physiology, genetics and meat quality. - 2004. - P. 343-362.
5. The effekt of adipocyte and heart fatty acid-binding protein genes on intramuscular fat and backfat content in Meishan crossbred pigs / F. Gerbens [et al.] // J. Anim. Sci. - 2000. - Vol. 78(3). - P. 552-559.
6. A QTL for intramuscular fat and backfat thickness is located on porcine Chromosome 6 / C. Ovilo [et al.] // Mammalian Genome. - 2000. - Vol. 11, N 4. - P. 344-346.
7. Сердюк, Г. Н. Иммуногенетика свиней: теория и практика / Г. Н. Сердюк. - СПб : Лекс-Стар, 2002. - 390 с.
Review
For citations:
Epishko T.I., Koval’Tchuk M.A., Zhurina N.V., Epishko O.A. Polygenic Character of Fattening Traits of Belarusian Meat Breed of Pigs Determination. Zootechnical Science of Belarus. 2008;43(1):48-56. (In Russ.)