Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

DECREASE OF EXPENDITURES IN BEEF PRODUCING

Abstract

It was established that reconstruction of buildings, modernization of technological equipment, economy of energy recourses, fattening of young cattle to 460-525 kg of live weight in high-leveled feeding and daily gains of 820-1013 g led to beef producing with profitability of 35.6-37,3%.

About the Authors

N. N. Shmatko
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


N. V. Kozlov
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


A. A. Skakun
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


Z. M. Nagornaya
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Вторый, В. Ф. Пути интенсификации производства говядины на северо-западе России / В. Ф. // Молочное и мясное скотоводство. - 2003. - № 7. - С. 14-17.

2. Временная методика энергетического анализа в сельскохозяйственном производстве / М. М. Севернев [и др.]. - Мн., 1991. - 126 с.

3. Кива, А. А. Биоэнергетическая оценка и снижение энергоемкости технологических процессов в животноводстве / А. А. Кива, В. М. Рабштына, В. И. Сотников. - М. : Агропромиздат, 1990. - 120 с.

4. Кудрявцев, И. Ф. Вопросы снижения энергоёмкости сельскохозяйственной продукции / И. Ф. Кудрявцев // Агропанорама. - 2002. - № 6. - С. 4-6.

5. Нагорский, И. Деревня жаждет перемен / И. Нагорский, М. Севернев // Белорусская Нива. - 2003. - 9 дек. - С. 2.

6. Энергетическая оценка механизированных технологий в животноводстве / подгот. : А.Ф. Трофимов [и др.] ; БелНИИЖ. - Жодино, 1996. - 34 с.


Review

For citations:


Shmatko N.N., Kozlov N.V., Skakun A.A., Nagornaya Z.M. DECREASE OF EXPENDITURES IN BEEF PRODUCING. Zootechnical Science of Belarus. 2006;41:451-456. (In Russ.)

Views: 67


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)