Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

NEW FEED ADDITIVE BASED ON PEAT MYCELIUM FUNGI SUPPLEMENTATION IN FINISHING CATTLE DIETS

Abstract

Young cattle being fed to rations supplemented with 7% of new peat additive had improved digestibility of DM by 2.2%, fiber by 2.6% and NNEAS by 1.9%.

About the Author

A. A. Nalet’Ko
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Панова, В. А. Эффективность скармливания биологически активного препарата оксидата торфа молодняку крупного рогатого скота / В. А. Панова, В. Ф. Радчиков, Н. В. Лосев // Зоотехническая наука Беларуси : сб. науч. тр. Т. 37 / БелНИИЖ. - Мн., 2002. - С. 173-176.

2. Эрнст, Л. К. Использовать все кормовые резервы / Л. К. Эрнст // Вести с.-х. науки. - 1981. - № 10. - С. 9-15.

3. Моякова, Е. Ф. Теория действия физиологически активных веществ / Е. Ф. Моякова. - Днепропетровск, 1983. - 142 с.

4. Козлов, В. И. Нетрадиционные добавки из торфов и сапропелей в рационах сельскохозяйственных животных и птицы / В. И. Козлов. - Кострома : Костромская гос. с.-х. акад., 1999. - 53 с.

5. Шиманский, В. С. Использование верхового малоразложившегося торфа в качестве сырья для производства кормов / В. С. Шиманский, Р. Ф. Братишко, М. Н. Лойко // Химия и химическая технология торфа. - М., 1979. - С. 234-238.

6. Zurek, U. Zastosovanie torfu w zywiemu zwerzat / U. Zurek // Builemun Infor macyjny (Institut Zootechniki). - Krakow, 1979. - № 1. - Р. 37-44.

7. Kozel, V. The intestinal synthesis of vitamins in the ruminants / V. Kozel, Z. Muller // Vitam. A. Horm. - 1981. - № 12. - Р. 53-55.

8. Использование оксидата торфа в растениеводстве и в рационах молодняка крупного рогатого скота / Г. В. Наумова [и др.] // Известия белорусской инженерной академии. - 1999. - № 2(8). - С. 49-52.


Review

For citations:


Nalet’Ko A.A. NEW FEED ADDITIVE BASED ON PEAT MYCELIUM FUNGI SUPPLEMENTATION IN FINISHING CATTLE DIETS. Zootechnical Science of Belarus. 2006;41:261-266. (In Russ.)

Views: 75


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)