Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

TECHNOLOGICAL PARAMETRES OF BIOCHEMICALLY MODIFIED GRAINS

Abstract

New basic technological parameters of biologically modified grains (BMG) has been created. As a result, lysine content in barley has increased from 5.8 to 11 g/kg of absolutely DM; in rye - from 4.14 to 7.38 g/kg, in wheat - from 5.04 to 10.22 g/kg, triticale - from 5.11 to 10.6 g/kg of absolutely DM.

About the Authors

V. M. Golushko
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


E. F. Shevtsova
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Околелова, Т. Повышение ценности зерна проращиванием / Т. Околелова, В. Раздуев // Комбикорма. - 1999. - № 2. - С. 36-37.

2. Викторов, П. И. Повышение протеиновой питательности кормов и белкового питания животных / П. И. Викторов // Зоотехния. - 1999. - № 7. - С. 9-10.

3. Подобед, Л. И. Технологические основы получения комплексных кормовых добавок и эффективность их применения в кормлении свиней и птицы : автореф. дисс. … д-ра с.-х. наук / Подобед Л. И. - Харьков, 1997. - 43 с.

4. Егоров, С. В. Эффективность использования пророщенного зерна для ягнят в подсосный период / С. В. Егоров, С. С. Мегель, С. М. Фомин // Сб. науч. тр. - Новосибирск, 1999 - С. 80-85.


Review

For citations:


Golushko V.M., Shevtsova E.F. TECHNOLOGICAL PARAMETRES OF BIOCHEMICALLY MODIFIED GRAINS. Zootechnical Science of Belarus. 2006;41:171-175. (In Russ.)

Views: 79


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)