Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

The influence of biological preservative on corn silage quality

Abstract

Corn-silage being laying-in with a biological preservative based on lactic bacteria strains improved milk quality. Silage with a preservative had the highest content of lactic acid (67 %) in the sum of acids. Content of FU in DM was 6 % higher than in control silage. The level of metabolized energy in DM was 9,94 MJ, which was 3,4 % higher than in control silage.

About the Author

E. P. Khodarenok
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Биотехнологические проблемы использования биологических препаратов при консервировании зеленых кормов и их зоотехническая оценка в условиях Беларуси / Н. В. Редько [и др.] // Проблемы микробиологии и биотехнологии: [материалы междунар. конф., 25-27 нояб. 1998 г.] / ИМ НАНБ. - Мн., 1998. - С. 188.

2. Соловьев, А. М. Влияние биопрепарата Биосил на ферментацию клеверотимофеечной смеси / А. М. Соловьев, М. И. Бочарова, П. И. Тишенков // Бюл. Всесоюзного НИИ физиологии, биохимии и питания сельскохозяйственных животных. - Боровск, 1989. - Вып. 2. - С. 62-65.

3. Победнов, Ю. А. Оценка эффективности препаратов молочнокислых бактерий при силосовании трав / Ю. А. Победно // Кормопроизводство. - 1999. - № 5. - С. 28-32.


Review

For citations:


Khodarenok E.P. The influence of biological preservative on corn silage quality. Zootechnical Science of Belarus. 2005;40:286-291. (In Russ.)

Views: 96


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)