STUDY OF QUALITATIVE AND QUANTITATIVE COMPOSITION OF RUMINAL MICROBIOTA WHEN USING HIGH-FIBER DIETS
https://doi.org/10.47612/0134-9732-2022-57-2-71-77
Abstract
Keywords
About the Authors
A. I. SakhanchukBelarus
E. G. Kot
Belarus
М. G. Kallaur
Belarus
Т. А. Burakevich
Belarus
References
1. Effect of phenolic monomers on growth and hydrolytic enzyme activities of an anaerobic fungus isolated from wild nilgai (Boselaphus tragocamelus) / S. S. Paul [et al.] // Lett. Appl. Microbiol. - 2003. - Vol. 36. - P. 377-381.
2. Активность целлюлолитического комплекса индуцированных мутантов Bacillus subtilis / Д. В. Маслак, И.Н. Феклистова, И.А. Гринева, Т.Л. Скакун, Л.Е. Садовская, Н.П. Максимова // Труды Белорусского государственного университета. Серия: Физиологические, биохимические и молекулярные основы функционирования биосистем. - 2015. - Т. 10. - № 1. - С. 82-89.
3. Эрнст, Л. К. Ферменты улучшают переваривание клетчатки / Л. К. Эрнст, Г. Ю. Лаптев // Животноводство России. - 2006. - № 10 - С. 36-37.
4. Овсянников, А. И. Основы опытного дела в животноводстве / А. И. Овсянников. - Москва : Колос, 1976. - 163 с.
5. ГОСТ Р 55293-2012. Ферментные препараты для пищевой промышленности. Метод определения целлюлазной активности. - Введ. 01.01.14. - Москва : Стандартинформ, 2014. - 14 с.
6. Mulligan, C. N. Enhanced production of biosurfactant through the use of a mutated В. subtilis strain / C. N. Mulligan, T. Y. Chow, B. F. Gibbs // Applied Microbiology and Biotechnology. - 1989. - Vol. 31. - P. 486-489.
7. Чёрная, Л. В. Особенности желудочного пищеварения у жвачных животных / Л. В. Чёрная // Научное обозрение. Биологические науки. - 2017. - № 2. - С. 153-156.
Review
For citations:
Sakhanchuk A.I., Kot E.G., Kallaur М.G., Burakevich Т.А. STUDY OF QUALITATIVE AND QUANTITATIVE COMPOSITION OF RUMINAL MICROBIOTA WHEN USING HIGH-FIBER DIETS. Zootechnical Science of Belarus. 2022;57(2):71-77. (In Russ.) https://doi.org/10.47612/0134-9732-2022-57-2-71-77