Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

STRUCTURE OF DIETS FOR COWS IN 2ND THIRD PART OF LACTATION FOR OBTAINING MILK SUITABLE FOR CHEESE PRODUCTION DURING SUMMER FEEDING

Abstract

The article proves efficiency of new perfect structure of diet for cows during the 2nd third part of lactation in summer feeding with ratio of concentrated and voluminous feeds in per cents by nutritional value respectively 27:73 for expression of milk performance, milk composition and properties suitable for a enzymatic cheese production with a good general evaluation of its organoleptic properties (at the level of 89 points), cows body metabolism and feed recoupment by products.

About the Authors

N. А. Popkov
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


А. I. Sakhanchuk
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


М. G. Kallaur
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


А. А. Nevar
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


V. P. Buchenko
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


M. V. Baranovsky
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


References

1. Стрекозов, Н. И. Молочное скотоводство России / Н. И. Стрекозов. - Изд. 2-е, перераб. и доп. ; под ред. Н.И. Стрекозова и Х.А. Аменрханова. - М., 2013. - 616 с.

2. Кормление коров при поточно-цеховой системе производства молока / Н. С. Мотузко [и др.] // Совершенствование технологических процессов производства молока на комплексах : монография. - Витебск, 2011. - С. 155-226. - Авт. также : Разумовский Н.П., Пахомов И.Я., Смунёв В.И.

3. Благовещенский, Г. Изменения и стратегия развития производства кормов и животноводческой продукции в Европе до 2020 года / Г. Благовещенский // Молочное и мясное скотоводства. - 2013. - № 1. - С. 28-30.

4. Томмэ, М.Ф. Методические рекомендации по совершенствованию норм кормления, разработке и оценке рецептов комбикормов, добавок и премиксов для сельскохозяйственных животных / М. Ф. Томмэ. - Дубровицы, 1977. - 68 с.

5. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных / А. П. Калашников [и др.]. - 3-е изд., перераб. и доп. - М., 2003. - 456 с.

6. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных / А. П. Калашников [и др.]. - М. : Агропромиздат, 1985. - 352 с.

7. Нормы кормления крупного рогатого скота : справочник / Н. А. Попков [и др.]. - Жодино, 2011. - 260 с.

8. Рокицкий, П. Ф. Биологическая статистика / П. Ф. Рокицкий. - Мн. : Вышэйшая школа, 1973. - 320 с.

9. Пути снижения уровня концентратов в рационах молочных коров / Б. Р. Овсищер [и др.] // Полноценное кормление жвачных животных в условиях их интенсивного использования : сб. науч. тр. / ТСХА. - М., 1990. - С. 17-25.


Review

For citations:


Popkov N.А., Sakhanchuk А.I., Kallaur М.G., Nevar А.А., Buchenko V.P., Baranovsky M.V. STRUCTURE OF DIETS FOR COWS IN 2ND THIRD PART OF LACTATION FOR OBTAINING MILK SUITABLE FOR CHEESE PRODUCTION DURING SUMMER FEEDING. Zootechnical Science of Belarus. 2016;51(2):24-30. (In Russ.)

Views: 92


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)