Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Efficiency of «cow-calve» system when producing beef for child’s nutrition from livestock of black-motley breed

Abstract

It is determined that calves of black-motley breed grown according to the system «cow-calve» surpassed their coevals grown according to ordinary technology on live weight - by 12,9 %, pair carcass weight - by 21,8 %, carcass meat content - by 1,3 %.

About the Author

I. S. Petrushko
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


References

1. Гордынец, С. А. Мясо телят - сырье для производства продуктов детского питания / С. А. Гордынец, Л. П. Шалушкова, С. А. Петрушко // Мясная индустрия. - 2004. - № 7. - С. 23-25.

2. Левантин, Д. Л. О значении технологии в получении экологически чистой продукции в животноводстве / Д. Л. Левантин // Эколого-генетические проблемы животноводства и экологически безопасные технологии производства продуктов питания : тез. докл. междунар. науч.-практ. конф. - Дубовицы, 1998. - С. 97-98.

3. Устинова, А. В. Мясо для детского питания / А. В. Устинова // Кумпячок. - 2006. - № 1(5). - С. 18.

4. Устинова, А. В. Продукты для детского питания на основе мясного сырья : учебное пособие / А. В. Устинова, Н. В. Тимошенко. - М. : Изд-во ВНИИМП, 2003. - 438 с.


Review

For citations:


Petrushko I.S. Efficiency of «cow-calve» system when producing beef for child’s nutrition from livestock of black-motley breed. Zootechnical Science of Belarus. 2012;47(1):271-279. (In Russ.)

Views: 69


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)