Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Usage of Belarusian Black-motley Breed for Production of High-quality Pork

Abstract

Usage of Belarusian Black-motley breed in industrial crossing allows to decrease negative effect on genetic and paratypic factors on technological pork indices, with that quality indices are improved at 0,3-2,1 %.

About the Authors

I. F. Gridiushko
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


E. S. Gridiushko
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


T. K. Kurban
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


References

1. Мясная продуктивность и качество двух- и трехпородных помесей / Е. Т. Джунельбаев [и др.] // Таврiйський науковий вiсник : зб. наук. праць / ХДАУ. - Херсон : Айлант, 2008. - Вып. 58/2. - С. 60-62

2. Зеньков, А. С. Качество мяса свиней в условиях интенсивного животноводства / А. С. Зеньков, С. И. Лосьмокова. - Мн. : Ураджай, 1990. - С. 88-105.

3. Выбор качественных признаков // Все о мясе. - 2007. - № 1. - С. 45-46.

4. Рыбалко, В. П. Управление качеством мяса в условиях интенсивного выращивания свиней / В. П. Рыбалко, И. Б. Баньковская, А. А. Гетя // Промышленное и племенное свиноводство. - 2005. - № 4. - С. 26-28.

5. Тимошенко, Н. Качество свинины зависит от породы / Н. Тимошенко, Н. Садовая // Животноводство России. - 2006. - № 2. - С. 35.

6. Шейко, И. П. Генетические методы интенсификации селекционного процесса в свиноводство : моногр. / И. П. Шейко, Т. Н. Епишко. - Жодино : РУП «Институт животноводства НАН Беларуси», 2006. - 230 с.


Review

For citations:


Gridiushko I.F., Gridiushko E.S., Kurban T.K. Usage of Belarusian Black-motley Breed for Production of High-quality Pork. Zootechnical Science of Belarus. 2010;45(1):55-59. (In Russ.)

Views: 61


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)