Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Milk Productiveness of Cows in Period of Milking Depending on Different Level of Protein in Diets

Abstract

Raising the protein level in diets for cows of 6-7 thousand kg of milk yield per lactation by using 15 and 18% protein forages let us increase animals’ productiveness at 5,8-6,6% (for 4%-milk), decrease forage units spends per 1 kg of milk at 5,1-6,4%, prime cost of milk - at 3,1-3,6%. Economic effect (per 1 head) made 18,5 thousand rubles.

About the Author

V. S. Sebrovsky
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


References

1. Баканов, В. Н. Кормление сельскохозяйственных животных / В. Н. Баканов, В. К. Менькин. - М. : ВО «Агропромиздат», 1989. - 313 с.

2. Исаева, Г. И. Уровень протеинового питания молочных коров / Г. И. Исаева // Сб. науч. тр. Пермской с.-х. опытной станции. Т. 1. - Пермь, 1971. - С. 243-253.

3. Скороботых, Н. Н. О нормах протеинового питания молочных коров с удоем 5-5,5 тыс. кг молока : автореф. дисс. … канд. с.-х. наук / Скоробогатых Н.Н. - М., 1962. - 18 с.

4. Кадыров, А. К. Влияние различного уровня энергии и протеина в рационах высокопродуктивных коров в сухостойный период и по фазам лактации на эффективность использования питательных веществ и молочную продуктивность : автореф. дисс. … канд. с.-х. наук / Кадыров А.К. - Дубровицы, 1989. - 20 с.

5. Тарвидас, В. С. Повышение полноценности кормления коров с продуктивность 4500-5000 кг молока в год в условиях Литовской ССР : автореф. дисс. … д-ра с.-х. наук / Тарвидас В.С. - Дубровицы, 1987. - 30 с.

6. Турецкий, В. М. Авансированное кормление высокопродуктивных коров / В. М. Турецкий, Г. С. Духненко // Селекция, выращивание и кормление крупного рогатого скота. - М., 1986. - Т. 6. - С. 172-178.


Review

For citations:


Sebrovsky V.S. Milk Productiveness of Cows in Period of Milking Depending on Different Level of Protein in Diets. Zootechnical Science of Belarus. 2008;43(2):294-299. (In Russ.)

Views: 63


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)