Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Usage of probiotic “Liquid Bifidoflorin” and prebiotics “Biofon” and “Biofon AIL” in Broiler Poultry Husbandry

Abstract

Researches on broilers crosses “Kobb-500” helped to determine that usage of medicine- prophylaxis preparations as probiotic “Liquid Bifidoflorin”, prebiotic “Biofon” and “Biofon AIL” leads to increase of poultry safety from 4,75 up to 5,32%, average daily weigh gain growth from 1,1 to 3%, decrease of forage spends per 1 kg of weight gain from 4,89 to 6,4%. In the test the recoupment of supplements per 1 ruble of spends was 10,8-15,2 rubles.

About the Author

E. A. Kapitonova
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


References

1. Тардатьян, Г. А. Терминологический словарь-справочник по птицеводству / Г. А. Тардатьян. - Сергиев Посад : ВНИТИП, 2006. - 159 с.

2. Временное наставление по применению Биофона АИЛ : утв. ГУВ МСХиП РБ 30.01.2007, № 10-1-5/1279 / А. В. Станевич [и др.]. - Мн., 2007.

3. Временное наставление по применению Биофона : утв. ГУВ МСХиП РБ 30.01.2007, № 10-1-5/1279 / А. В. Станевич [и др.]. - Мн., 2007.

4. Преимущества автолизированных пивных дрожжей / М. Прищеп [и др.]. - М., 2003. - 72 с.

5. Капитонова, Е. А. Применение про- и пребиотиков в птицеводстве / Е. А. Каитонова // Основы современного птицеводства : сб. ст. науч.-практ. конф. - Заславль, 2008. - С. 128-135.

6. Использование пробиотиков для профилактики заболеваний желудочно-кишечного тракта и терапии животных: методические рекомендации для врачей ветеринарной медицины и слушателей ФПК / П. А. Красочко [и др.] ; Ин-т экспериментальной вет. им. С.Н. Вышелесского Нац. акад. наук Беларуси, Витебская гос. акад. вет. мед. - Витебск : УО ВГАВМ, 2006. - 86 с.


Review

For citations:


Kapitonova E.A. Usage of probiotic “Liquid Bifidoflorin” and prebiotics “Biofon” and “Biofon AIL” in Broiler Poultry Husbandry. Zootechnical Science of Belarus. 2008;43(2):79-85. (In Russ.)

Views: 464


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)