Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Biochemical Composition and Nutrition Value of Different Triticale Varieties

Abstract

It is determined that triticale seeds (of Marko, Dubrava, Kastus, Marta, Sokol, Mokola varieties) are balanced on digestible protein content (101-106g), and have high energetic sustenance - 1,24 - 1,29 forage units. On alkilrezorcions content winter triticale overcomes winter wheat at 7-41 mg/kg and cedes to winter rye at 18-48 mg/kg.

About the Authors

S. A. Linkevich
RUE "Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry"
Russian Federation


S. V. Abraskova
RUE «Research and Practical Center of National Academy of Sciences of the Republic of Belarus for Arable Farming»
Russian Federation


N. P. Shyshlova
RUE «Research and Practical Center of National Academy of Sciences of the Republic of Belarus for Arable Farming»
Russian Federation


References

1. Вовчук, С. В. Кормовая ценность зерна озимых тритикале / С. В. Вовчук, Ю. Н. Карпюк, Н. Г. Максимов // НТБ № 1(83) / СГИ. - Одесса, 1993. - С. 44-48.

2. Кормовая ценность зернофуражной тритикале / Н. М. Комаров [и др.] // Зерновое хозяйство. - 2004. - № 3. - С. 23-25.

3. Коваленко, С. А. Эффективность использования тритикале / С. А. Коваленко // Зоотехния. - 1989. - С. 18-19.

4. Gustafson, J. P. Triticale: production and utilization / J. P. Gustafson, W. Bushuk, R. A. Dera // Handbook of cereal science and technology. - Basel, 1991. - P. 373-399.

5. Jones, G. P. D. The incorporation of whole grain into pelleted broiler chicken diets: production and physiological responses / G. P. D. Jones, R. D. Taylor // Brit. Poultry Sci. - 2001. - Vol. 42. - Р. 477-483.

6. Van Barneveld, R. J. Nutritional quality of triticale for pigs and poultry / R. J. Van Barneveld, K. V. Cooper // Proc. 5th Int. Triticale Symp., June 30-July 5, 2002. - Radzikow, 2002. - Vol. II. - P. 277-282.

7. Feeding value of triticale for monogastrics: weaned piglets, growing-finishing pigs and broilers / F. Gatel [et al.] // Genetics and breeding of triticale. - Paris, 1985. - P. 659-670.

8. Шишлова, Н. П. Биохимические и технологические свойства семян озимого тритикале / Н. П. Шишлова, М. П. Шишлов, В. Н. Буштевич // Основные направления использования культуры. - Мн., 2005. - С. 52.

9. Попков, Н. А. Основные корма для свиней / Н. А. Попков. В. М. Голушко // Белорусское сельское хозяйство. - 2003. - № 11(19). - С. 13-15.


Review

For citations:


Linkevich S.A., Abraskova S.V., Shyshlova N.P. Biochemical Composition and Nutrition Value of Different Triticale Varieties. Zootechnical Science of Belarus. 2007;42:321-326. (In Russ.)

Views: 100


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)