Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Corn silage of different grinding degree in cattle rations

Abstract

Feeding lactating cows with silage of different grinding had no negative influence on cows productivity. Daily milk yield was 24,45 kg in control cows (grinding degree was 10 mm “New Holland”), 25,3 - experimental I (grinding degree - 6 mm “Poles’e 250-A” with a grater). The optimal degree of grinding of corn silage for lactating cows was 6-10 mm, which provided milk yield of 24,45-25,3 kg of milk.

About the Author

V. P. Tsai
RUE «Institute of Animal Husbandry of the National Academy of Sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Богданов, Г. А. Сенаж и силос / Г. А. Богданов, Б. О. Привало. - М.: Колос. 1983. - 230 с.

2. Бондарев, В. А. Не допустить потерь кукурузы / В. А. Бондарев // Кормопроизводство. - 1981. - № 9. - С. 16-19.

3. Игловиков, В. Г. Повышение качества и эффективности использования кормов / В. Г. Игловиков, А. И. Ольяшев, В. Н. Киреев. - М.: Колос, 1983. - 340 с.

4. Марченко, М. Использование силоса с початками в фазе восковой спелости зерна / М. Марченко, Е. Антошин // Сельское хозяйство Молдавии. - 1983. - № 1. - С. 36-38.

5. Čepera, L. Ŭprava kukuřičnė silaže pred zkrmovamin / L. Čepera // Naš Chov. - 1983. - Vol. 20, № 6. - P. 246-247.

6. Hönig, H. Hacksellage - Siliervorgang. - Körnerverluste in Kot bei Maissilage / Н. Hönig, К. Rohr // Tierzuchter. - 1982. - Bd. 34, № 8. - S. 341-343.

7. Hönig, H. Silomais - wie Kurz hackseln / Н. Hönig, К. Rohr // Top Agrar. - 1984. - № 9. - P. 76-79.

8. Schwarz, F. J. Hackseln von Silomais für die Bullenmast / F. J. Schwarz // Mais. - 1985. - Bd. 13. - № 4. - S. 19-21.

9. Wilkinson, J. M. Ensilling forage maize / J. M. Wilkinson // World Crops Production. - 1980. - Vol. 1a. - P. 229-244.


Review

For citations:


Tsai V.P. Corn silage of different grinding degree in cattle rations. Zootechnical Science of Belarus. 2005;40:291-296. (In Russ.)

Views: 84


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)