Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Biological source of nitrogen as a factor promoting the pasture productivity

Abstract

When the part of red and white clover in herbage increased to 53%, the content of digestible protein in 1 F.U. increased by 16.5% when compared to that in herbage with lower part of clover (up to 24%).

About the Authors

N. K. Kapustin
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


A. I. Sakhanchuk
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


A. L. Zinovenko
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


T. V. Lutsko
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Богомолов В.А., Шайдулина И.В., Глушков Н.В. Низкозатратные приемы ускоренного восстановления вырожденных пастбищ // Кормопроизводство. - 2001. -.№ 6. - С. 7-9.

2. Соотношение злаковых и бобово-злаковых травостоев на культурных пастбищах/ А.А. Кутузова, Д.М. Тебердяев, В.А. Кулаков, К.А. Привалов // Кормопроизводство. - 1994. - № 4. - С. 8-10.

3. Фомин К.Ф. Пастбище и качество корма.// Сельское хозяйство за рубежом. - 1981. - № 6-7. - С. 2-9.


Review

For citations:


Kapustin N.K., Sakhanchuk A.I., Zinovenko A.L., Lutsko T.V. Biological source of nitrogen as a factor promoting the pasture productivity. Zootechnical Science of Belarus. 2003;38:187-193. (In Russ.)

Views: 95


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)