Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

OPTIMIZATION OF THE STRUCTURE OF DIETS FOR COWS IN THE 1/3 PART OF LACTATION AT WINTER FEEDING FOR OBTAINING MILK FOR CHEESE PRODUCTION

Abstract

The article substantiates the efficiency of the new developed perfect structure of diets for cows in the 1/3 part of lactation during the winter feeding with ratio of concentrated and roughage feeds 35: 65% by nutrition value on milk performance, milk composition and properties suitable for manufacture of enzymatic cheese, metabolism of organism and profit.

About the Authors

M. G. Kallaur
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


A. N. Sakhanchuk
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


M. V. Baranovskiy
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


L. L. Bogdanova
RUE «Institute for the Meat and Dairy Industry»
Russian Federation


T. A. Burakevich
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


A. A. Nevar
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus on Animal Husbandry»
Russian Federation


References

1. Стрекозов, Н. И. Молочное скотоводство России / Н. И. Стрекозов ; под ред. Н. И. Стрекозова, Х. А. Аменрханова. - Изд. 2-е, перераб. и доп. - М., 2013. - 616 с.

2. Медведев, И. К. Физиологические предпосылки рационального кормления высокопродуктивных коров / И. К. Медведев // Вестник с.-х. науки. - 1983. - №1(316). - С. 78-85.

3. Благовещенский, Г. Изменения и стратегия развития производства кормов и животноводческой продукции в Европе до 2020 года / Г. Благовещенский // Молочное и мясное скотоводства. - 2013. - № 1. - С. 28-30.

4. Томмэ, М. Ф. Методические рекомендации по совершенствованию норм кормления, разработке и оценке рецептов комбикормов, добавок и премиксов для сельскохозяйственных животных / М. Ф. Томмэ. - Дубровицы, 1977. - 68 с.

5. Томмэ, М. Ф. Методика определения переваримости кормов и рационов / М. Ф. Томмэ. - М. : ВАСХНИЛ, 1969. - 40 с.

6. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных / А. П. Калашников [и др.] - 3-е изд. перераб. и доп. - М., 2003. - 456 с.

7. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных : справочник / А. П. Калашников [и др.]. - Москва : Агропромиздат, 1985. - 352 с.

8. Нормы кормления крупного рогатого скота : справочник / Н. А. Попков [и др.] - Жодино, 2011. - 260 с.

9. Рокицкий, П. Ф. Биологическая статистика / П. Ф. Рокицкий. - Мн. : Вышэйшая школа, 1973. - 320 с.


Review

For citations:


Kallaur M.G., Sakhanchuk A.N., Baranovskiy M.V., Bogdanova L.L., Burakevich T.A., Nevar A.A. OPTIMIZATION OF THE STRUCTURE OF DIETS FOR COWS IN THE 1/3 PART OF LACTATION AT WINTER FEEDING FOR OBTAINING MILK FOR CHEESE PRODUCTION. Zootechnical Science of Belarus. 2015;50(1):294-301. (In Russ.)

Views: 67


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)