Preview

Zootechnical Science of Belarus

Advanced search

Mixed feed supplemented with a new PMA for growing and finishing pigs

Abstract

New protein and mineral additives have been formulated to supplement mixed feeds for growing and finishing pigs. Their feeding resulted in lower feed expenses for 1 kg of gain by 4.3% and lower feed cost by 7.6% when compared to standard mixed feed.

About the Authors

V. M. Golushko
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


S. A. Linkevitch
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


A. P. Postovalov
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


A. V. Golushko
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


E. F. Shevtsova
RUE «Institute of Animal husbandry of the National academy of sciences of Belarus»
Russian Federation


References

1. Барта Я., Бергнер Х. и др. Нетрадиционные корма в кормлении сельскохозяйственных животных. - М.: Колос, 1984. - 272 с.

2. Голушко В.М. и др. Эффективность использования комбикормов с БВМД в кормлении поросят-отьёмышей // Зоотехническая наука Беларуси: Сб. науч. тр. - Мн., 1997. - Вып. 33. - С. 174-180.

3. Голушко В.М. и др. Эффективность белково-витаминно-минеральных добавок для свиней // Национальная политика в области здорового питания в Республике Беларусь: Материалы междунар. конф. (г. Минск, 20-21 нояб. 1997 г.). - Мн., 1997. - С. 244.

4. Пилюк Н.В. Биолого-технологические основы использования галитов, фосфогипса и доломита в качестве источников натрия, серы, кальция и магния в кормлении жвачных животных. Автореф. дис… д-ра с.-х. наук. - Жодино, 1999. - 38 с.


Review

For citations:


Golushko V.M., Linkevitch S.A., Postovalov A.P., Golushko A.V., Shevtsova E.F. Mixed feed supplemented with a new PMA for growing and finishing pigs. Zootechnical Science of Belarus. 2003;38:147-156. (In Russ.)

Views: 84


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9732 (Print)